Mléčná rýže s karamelizovanými nektarinkami a bazalkou

Zbyla vám uvařená rýže? Ideální jako základ pro mléčnou, kterou si můžete připravit například na snídani.

Jako velký milovník mléčné rýže jsem si pro vás připravila základní recept na mléčnou rýži, kterou můžete dochucovat snad na nesčetně způsobů. Používat můžete skořici, kardamomem, čerstvým / karamelizovaným / sušeným ovocem, čokoládou, ale i třeba oříšky.

Já jsem doma měla nektarinky, takže jsem je hezky zkaramelizovala a na poslední chvíli přidala snítek čertvé bazalky, která se moc dobře hodí k mléčným výrobkům.

Mléčná rýže s karamelizovanými nektarinkami a bazalkou

Čas přípravy 35 minut

Ingredience

Mléčná rýže

  • 300 g uvařené rýže
  • 300 ml mléka
  • 1 lžička vanilkové pasty příp. 1 sáček vanilkového cukru
  • 70 ml smetany 31%

Karamelizované nektarinky

  • 2 ks nektarinky
  • 20 g másla
  • 30 g cukru krystal
  • 1 špetka skořice
  • čerstvá bazalka

Instrukce

  • Do nepřilnavého hrnce s uvařenou rýží přidejte mléko. Vařte cca 20 min a míchejte.
    Mléko by se mělo hodně zredukovat, odpařit.
  • Poté přidejte smetanu (pokud jí chcete sladkou, tak přidejte i cukr, ale ty karamelizované nektarinky budou sladké až až) a vařte další 3 minuty.
  • Omyjte a odpeckujte nektarinky, nakrájejte je na měsíčky.
  • Na pánev přidejte máslo s cukrem a nechte rozpustit. Po přibližně 3-4 minutách přidejte nektarinky.
  • Jakmile něktarinky trošku zezlátnou, přidejte čerstvou bazalku a další 2 minutky karamelizujte.
  • Nyní můžete podávat. Přeji dobrou chuť.

Vyzkoušeli jste tento recept?

Dejte mi vědět, jak vám chutnalo! Zanechte mi dole komentář a tagněte mě na instagramu @inkitchenwithzuz a použijte hastag #inkitchenwithzuz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recipe Rating




Zavřít
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena.
Zavřít