Moje verze hráškové polévky

Od malička si pamatuji, že do hráškové polévky se pro jemnost dává smetana. Chtěla jsem ale udělat opak.
Hlavní roli tedy v této polévce hraje zázvor.

Tato hrášková polévka tedy není výrazně štiplavá po ochutnání této polévky ucítíte jen jemné, příjemné mravenčení na jazyku. Polévka byla výborná a jsem na ní pyšná! Takže doufám, že bude chutnat i vám. 😊

Moje verze hráškové polévky

Počet porcí 4
Čas přípravy 20 minut

Ingredience

  • 350 g mraženého hrášku
  • 400 ml zeleninového vývaru
  • 1 ks menší cibule
  • 1 ks větší brambor
  • 20 g zázvor
  • 10 g česnek
  • 1 lžíce cukru
  • sůl, citronová šťáva, sójová omáčka na dochucení

Instrukce

  • Jako první si nakrájejte cibuli, zázvor a česnek najemno. Nakrájejte si také brambor na co nejmenší kostičky, aby se brzo uvařil.
  • Na oleji v hrnci při středním plameni nechte zesklovatět cibuli, hned po té přidejte česnek a zázvoru, aby uvolnily chutě.
  • Přidejte brambor a zalejte vývarem a vařte přibližně 5 minut, dokud není brambor skoro měkký. Po té přidejte hrách a vařte dalších 5 minut.
  • Základ na polévu rozmixujte pomocí tyčového mixéru. Dle chuti dosolte a dochuťte sójovou omáčkou, cukrem a citronovou šťávou.

Vyzkoušeli jste tenhle recept?

Dejte mi vědět, jak vám chutnalo! Zanechte mi dole komentář a tagněte mě na instagramu @inkitchenwithzuz a použijte hastag #inkitchenwithzuz.

Zavřít
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena.
Zavřít