To nejlepší linecké cukroví

Tady se nechci uplně chvástat, ale kdokoli ochutná moje linecký, vždycky mi ho moc chválí. Takže ho každý rok ráda peču a hrdě rozdávám po návštěvách. Doufám, že tímto lineckym vykouzlíte úsměvy i vy!

Mimo jiné vám doporučím jeden trik, jak je mít ještě lepší. Hotová linecká kolečka skladujte v lednici, ne v chladnu ani v krabičce ve spíži. Díky teplotě z lednice linecké krásně zvlhne a ještě lehce studená chutná o mnoho procent líp, než vysušené, trvrdé kousky.

To nejlepší linecké cukroví

Počet porcí 80 ks
Čas přípravy 2 hrs 30 minut

Ingredience

  • 500 g hladké mouky prosáté
  • 330 g másla
  • 160 g moučkového cukru prosátého
  • 4 g prášku do pečiva
  • 7 g vanilkového cukru v ideálním případě půlku vanilkového lusku
  • 1 ks vejce
  • 0,5 lžičky citronové kůry

Instrukce

  • Hotové těsto zabalte do potravinařské folie a nechte do druhého dne v lednici odpočinout. Pokud na to pospícháte, tak minimální čas, kdy by mělo být těsto v lednici, je 4 hodiny.
  • Odleželé těsto vyválejte a vykrajujte vašimi oblíbenými vykrajovátky. Hotové tvary skládejte na plech, který je vyložený pečícím papírem a pečte v troubě max 7 minut.
    (Kdo znáte takový ten trik se zmačkaným a opět srovnaným pečícím papírem na plech, tady ho nepoužívejte. Na plech dejte rovný papír, ať nemáte cukroví hrbolaté a dobře se spojuje.)
    Upečené kousky sundejte hned z plechu, protože je horký, mohlo by se cukroví ještě spálit nebo přepéct. Nelekejte se, že cukroví není po upečení zlatavé, těsto je určitě upečené a po vychladnutí se hezky zpevní.
    Kousky cukroví na sebe skládejte až po vychladnutí.
  • Hotové a vychladlé linecké můžete začít rovnou promazávat džemem. Většinou se kvůli své sladké chuti lineckého doporučují kyselejší druhy, u nás doma však vede vždy jahodový! 🍓

Poznámky

K tomu, abyste cukroví nespálili, doporučuji si s každým vložením plechu do trouby, spustit minutku.
Já si například vždy přednastavuji na Apple Watch odpočet. Po uplynutí času mi hodinky vibrují a já mám jistotu, že to nespálím. 
 

Vyzkoušeli jste tenhle recept?

Dejte mi vědět, jak vám chutnalo! Zanechte mi dole komentář a tagněte mě na instagramu @inkitchenwithzuz a použijte hastag #inkitchenwithzuz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recipe Rating




Zavřít
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena.
Zavřít