Šťavnatý roastbeef steak s chimichurri omáčkou

Základem dobrýho steaku je, mít ho dostatečnou dobu před tepelnou úpravou vyndaný z lednice při pokojové teplotě.
Ke steaku doma často podáváme pita chléb opražený na másle.

Šťavnatý roastbeef steak s chimichurri omáčkou

Počet porcí 2

Ingredience

Chimichurri

  • 2 lžíce čerstvé hladkolisté petržele nasekané najemno
  • 2 lžíce čerstvé oregano nasekaného najemno
  • 5 stroužků česneku nasekaného najemno
  • 1 ks menší chilli papričky Ceayenne
  • 125 ml olivového oleje
  • 2 lžíce limetové šťávy
  • sůl, pepř

Steak

  • 2 ks roastbeef steak
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř

Instrukce

  • Minimálně 2 hodiny před servírováním steaku si připravte chimichurri.
  • Nasekejte všechny suroviny do omáčky najemno. Chilli papričku bez semínek. Smíchejte v míse, přidejte olej, limetovou šťávu.
    Dosolte a opepřete dle chuti. Ideálně projeďte omáčku ještě v hmoždíři, aby se chutě lépe spojily.
  • Přiravenou omáčku nechte alespoň 2 hodiny v chladu odpočinout.
  • Přibližně hodinu před servírováním, vyndejte steaky z lednice – osolte, opepřete a jemně zakápněte lžicí olivového oleje z obou stran.
    Nechte je při pokojové teplotě.
  • Těsně před servírováním rozpalte pánev s tlustším dnem.
  • Připravené maso vložte na pánev a smažte 3-4 minuty na velkém plameni z každé strany.
    Pro medium rare vpíchněte do masa teploměr. Maso by mělo mít uvnitř  54-56 °C.
  • Jakmile je maso hotové, dejte ho stranou z pánve na prkénko a nechte 10 minut odpočinout v alobalu.
  • Hotový steak krájejte po odpočinutí na plátky a přelejte připravenou omáčkou. Vhodné je posypat i vločkovou solí a můžete servírovat.

Vyzkoušeli jste tenhle recept?

Dejte mi vědět, jak vám chutnalo! Zanechte mi dole komentář a tagněte mě na instagramu @inkitchenwithzuz a použijte hastag #inkitchenwithzuz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recipe Rating




Zavřít
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena.
Zavřít