Dlouho jsem sem nepřipravovala vegetariánský recept. Ale poslední dobou si ráda odlehčím jídlo od masa i jeho náhražek a cítím se o dost lépe.
Proto pokud i vy zkoušíte různé vegetariánské recepty a chcete to nějak v kuchyni osvěžit, můžete vyzkoušet tenhle opravdu velmi rychlý recept.
Lanýžům jsme doma přišli na chuť až v poslední době a když mi eshop edelikatesy.cz nabídl, že mi pošle degustační lanýžový balíček, určitě chápete, že jsem ani neváhala.
V jejich „lanýžové“ nabídce najdete sýry s kousky lanýži, chipsy, pasty z bílých i černých lanýžů, paté, olej a spoustu dalších delikates. 🙂
Já si pro recept z celého balíčku vybrala Krém na bázi z černých lanýžů.
#barterováspolupráce

Těstoviny s pastou z černého lanýže
Ingredience
- 4 lžíce pasty z černého lanýže Espora Gourmet, eDelikatesy.cz
- 350 g oblíbených těstovin, ideálně fusilli
- 10 ks kvalitních rajčat
- Parmigiano Reggiano na posypání těstovin
- sůl, pěpř
- olivový olej
Instrukce
- Přiveďte vodu v hrnci k varu. Vodu jemně osolte a přidejte lžíci oleje.
- Těstoviny uvařte dle návodu.
- Mezitím si omyjte a nakrájejte rajčata na malé kousky.
- Parmezán nastrouhejte.
- Do uvařených a zcezených těstovin vmíchejte lanýžovou pastu, přidejte rajčata, dosolte dle chuti.
- Podávejte s parmezánem a dobrým vínem.
Vyzkoušeli jste tento recept?
Dejte mi vědět, jak vám chutnalo! Zanechte mi dole komentář a tagněte mě na instagramu @inkitchenwithzuz a použijte hastag #inkitchenwithzuz.