Kynuté buchty plněné tvarohem

Kynuté buchty jako z Antonína? Mám pro vás jednoduchý recept na rychlé, ale krásně nadýchané a vláčné kynuté buchty.
U kynutého těsta existuje pár fíglů, díky kterým nemůžete docílit různé kůrky:
1. Potření rozšlehaným vajíčkem – pokud chcete, aby byla kůrka byla krásně zlatá a lesklá. Přibližně 5 minut před koncem pečení potřete znovu a dejte dopéct.
2. Mléko – pro krásně světlehnědou a vláčnou kůrku, potřete před pečením těsto mlékem.
3. Máslo – především u kynutých buchet se doporučuje potírat máslem hned po upečení, díky tuku vznikne příjemně vláčná kůrka.
4. Olivový olej – potírá se s ním především slané pečivo, před a během pečení. Vznikne matná a křupavá kůrka.

5 from 1 vote

Kynuté buchty plněné tvarohem

Počet porcí 15 ks

Ingredience

Těsto

  • 300 g hladké mouky
  • 185 ml mléka
  • 40 ml oleje
  • 40 g cukru krupice
  • 8 g čerstvého droždí
  • 1/4 lžičky mletý muškátový ořech
  • 1 ks vejce
  • 60 g máslo na potření

Tvarohová náplň

  • 500 g tvaroh tučný měkký ten zabalený jako kostka másla, pouští méně vody než vaničkový
  • 2 ks vejce
  • 120 g přesáteho cukru moučka
  • citronová kůra z půlky citronu

Instrukce

Těsto

  • Smíchejte 1 lžíci cukru s vlažným mlékem (kolem 30-35°C, aby mohly kvasinky hezky pracovat) a rozdrobeným droždím do vysoké nádoby.
    Přikryjte nádobu utěrkou, nechte cca 30-40 minut stranou při pokojové teplotě a nechte vzejít kvásek.
  • Předehřejte troubu na 180°C.
  • Do mísy přidejte mouku, zbytek cukru, olej, vanilkový cukr, muškátový ořech, vejce, kvásek a zadělejte těsto hnětací metlou v jednotné hladké těsto.
  • Těsto pomoučte přibližně hrstkou mouky, ať neosychá. Mísu přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě kynout 35 minut.
  • Nyní máte 2 možnosti.
    1) Pokud chcete každou buchtu stejně velkou, zvažte si celkovou váhu těsta a tu vydělte 15, podle toho odvažte 15 stejných kusů těsta (cca 45 g) . Vyválejte s nich kolečka, naplňte tvarohovou náplní, spojte a vkládejte do pekáčku vymazaného máslem.
    2) Pokud to chcete mít spíš dřív hotový, vyválejte celé těsto v obdélník a z těsta nakrájejte podobně velké čtverce, které naplňte tvarohovou náplní. Chytněte obdělníky vždy za protilehlé rohy, ty spojte a spojte je v kuličku. Hotové je vkládejte do pekáčku vymazaného máslem.
  • Plný pekáček kynutých buchet přikryjte utěrkou a nechte kynout dalších 30 minut. Buchty by měly zdvojnásobit svůj objem.
  • Nakynuté je dejte péct na 35 minut do trouby se 180°C.
  • Ještě teplé je potírejte máslem. Případně, můžete k máslu přidat i trošku rumu a potírat tím.
  • Kynuté buchty podávejte posypané moučkovým cukrem.

Tvarohová náplň

  • Všechny suroviny na náplň smíchejte dohromady.

Vyzkoušeli jste tenhle recept?

Dejte mi vědět, jak vám chutnalo! Zanechte mi dole komentář a tagněte mě na instagramu @inkitchenwithzuz a použijte hastag #inkitchenwithzuz.

Komentáře

  1. 5 stars
    Jupiiiii, moc děkuji,ten mi tady chyběl 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recipe Rating




Zavřít
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena.
Zavřít