Espresso Brownies rychlý recept

Pokud milujete, jemné, nadýchané, ořechové sladké kousky, je pro vás tenhle recept jako dělaný.
V receptu vám ukážu, jak je opravdu snadné a rychlé připravit tyhle brownies. 🍫

Základem tohohle receptu jsou mimo základní suroviny na brownies také espresso a rozpuštěné máslo, které díky postupu, který vám sepisuji níže, dostává oříškovou chuť.

Navíc můžete brownies různě obměňovat, já je posypala vločkovou solí, ale můžete na ně dát čerstvé nebo lyofilizované ovoce.

Espresso Brownies rychlý recept

Počet porcí 1 střední plech
Čas přípravy 1 hr

Ingredience

  • 250 g másla
  • 300 g kvalitní čokolády
  • 1 lžíce vanilkového cukru
  • 3 ks vejce
  • 80 g cukru
  • 250 g hladké mouky
  • 2,5 lžíce holandského kakaa
  • 1/2 lžička soli
  • 2 lžíce silného espressa

Instrukce

  • Předehřejte troubu na 165 °C.

Příprava másla

  • Do malého nepřilnavého rendlíku přidejte máslo a vložte na menší plamen. Nechte máslo rozpustit a za občasného míchání ho nechejte dál na vařiči dokud se nezačne jantarově zbarvovat a vonět po oříšcích. To trvá zhruba 5-6 minut. Dejte si pozor, ať ho nepřepálíte. Dejte si čas a nevystavujte ho příliš vysoké teplotě.
    Máslo bude velmi pěnivé a bublinkové, ale nebojte se, je to uplně normální.
  • Rendlík dejte pryč z vařiče a přidejte do másla kousky čokolády a promíchejte, aby se čokoláda spojila a roztavila. Nechejte 10 minut chladnout.

Těsto a pečení

  • Do mísy přidejte vejce a cukr. Šlehejte šlehačem, dokud nejsou vejce bledá a nadýchaná. To trvá zhruba 4-5 minut.
  • Mixér dejte na menší výkon a postupně do ušlehaných žloutků s cukrem přilévejte máslo s čokoládou.
    Přidejte vanilkový cukr, mouku, holandské kakao, sůl a espresso. Míchejte, dokud se nespojí v jednotné těsto.
  • Nalijte těsto do vymazaného nebo pečícím papírem vyloženého plechu. Já použila vyšší plech o rozměrech 23×32 cm a brownies se mi upekly cca do 3 cm výšky.
  • Pečte na 165 °C po dobu 45-50 minut. Upečenost můžete vyzkoušet pomocí špejle, kterou vpíchnete doprostřed těsta, pokud se na špejli drží syrové těsto, není ještě dopečeno.

Vyzkoušeli jste tenhle recept?

Dejte mi vědět, jak vám chutnalo! Zanechte mi dole komentář a tagněte mě na instagramu @inkitchenwithzuz a použijte hastag #inkitchenwithzuz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recipe Rating




Zavřít
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena.
Zavřít